Naturvetenskapsprogrammet

Drömmer du om en framtid som ingenjör, forskare eller läkare eller är du helt enkelt bara intresserad av naturvetenskap? Om du vill hålla alla dörrar öppna inför framtiden är Naturvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. Utvecklingen inom det naturvetenskapliga området går fort och bjuder på ett spännande arbetsfält, så framtidsutsikterna för dig som väljer programmet här är goda.

Vi erbjuder två inriktningar inom Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och Naturvetenskap & samhälle. Båda inriktningar ger den bredaste behörigheten av gymnasieprogrammen och förbereder dig för alla typer av vidare studier på universitet och högskolor.

Inriktning Naturvetenskap

Om du vill fördjupa dig inom biologi, fysik, kemi och matematik är Natur-natur en passande inriktning för dig. Inriktningen erbjuder en djupdykning i samtliga naturvetenskapliga ämnen. Genom fältstudier, experiment och observationer får du arbeta som en forskare och lära dig … Klicka på bilden för mer info...

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Om du är nyfiken på samhället runt omkring dig i kombination med naturvetenskap, då är Natur-samhälle en passande inriktning. Du läser grundläggande kurser i biologi, kemi och fysik och väljer sedan att fördjupa dig inom ett av ämnena. I nyrenoverade … Klicka på bilden för mer info...

Många valmöjligheter

När du väljer Naturvetenskapsprogrammet hos oss får du tillgång till ett brett utbud av programfördjupningskurser och individuella val. Hela 400 – 500 poäng väljer du själv och exempel på kurser du kan läsa är kriminalteknologi och kriminologi, programmering, entreprenörskap, matte specialisering, naturguidning och mental träning. Vi tycker att det är viktigt att det finns utrymme för just dina kursönskemål, eftersom vi tror att det gör att du lyckas bättre i dina studier. Skolan erbjuder därför allt ifrån kurser som ger maximala meritpoäng till kurser som ger dig möjlighet att sätta din egen prägel på utbildningen.

Spännande samarbeten

Skolans långa tradition och geografiska läge har lagt grunden för ett väletablerat samarbete med Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet.

På Naturvetenskapsprogrammet får du hjälp att utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt och som elev får du göra studiebesök och ta del av föreläsningar. För dig med stort intresse finns också möjlighet att delta i universitetskurser och få vägledning i gymnasiearbeteskursen. En av årets stora händelser är Naturvetarveckan där framstående forskare delar med sig av sina forskningsrön.