Öppet hus på Lundellska 1 februari 18.00 - 20.00

Tills dess se vårt digitala öppet hus i form av filmer.

Vill du höra några elever berätta om skolan och utbildningen de går på? Vill du veta vad lärare tycker att deras skola är bäst på? Kom på öppet hus , kolla in våra filmer eller bläddra i Lundellska skolans tidning inför gymnasievalet 2023!
Vill du prova på att gå i en klass anmäl dig här.
prova på-dag anmälan – Lundellska skolan, Skrapan

 

Lyssna till elever och lärare i filmen om Lundellska skolan nedan eller kika in och titta på våra andra filmer om skolan och våra program. Du kan även följa med på en rundtur i skolan med rektorn. Klicka på “Välkomna in” här nedan.

Varför Lundellska?

asau

Åsa Uselius (Sv, En)

Lärare

Att vistas på Skrapan är verkligen att vistas i en kreativ utbildningsmiljö. Här finns engagerade lärare och intresserade elever som vill ta vara på allt som skolan har att erbjuda. Skolan ligger dessutom vackert till med närhet till Fyrisån, Studenternas och Ulleråkerområdet. Detta i kombination med att Skrapan erbjuder en fantastiskt varm och inspirerande atmosfär gör att det är roligt och stimulerande att vara på skolan.

asan

Åsa Nilsson (Sv, Re)

Lärare

Jag trivs här på Lundellska. Trots att jag jobbat här länge är ingen dag den andra lik, vilket är viktigt för mig. I mina ämnen läser, skriver och pratar vi om vad det är att vara människa. Olika perspektiv och erfarenheter möts och berikar varandra. Alla har något att bidra med. En bra lektion för mig är när eleverna går ut ännu mer nyfikna än de var när de kom in.

larss

Lars Schenerfelt (Hi, Ps)

Lärare

Att arbeta vid Lundellska skolan är att vara del av en gemenskap som brukar kallas Skrapanandan. Med detta menar vi den goda kontakt som finns mellan elever och personal, respekten för allas olikheter och känslan av att arbeta mot samma mål. Som lärare strävar jag efter att göra min undervisning så intressant som möjligt, då jag vet att det inte bara leder till bättre resultat, utan också många gånger är början till ett livslångt lärande. Vi ses!

Thea

Thea Blom, E16A

Elev

Juridik är alltid något som har intresserat mig och mitt drömjobb är att arbeta som advokat. Att därför gå ekonomi-juridik såg jag som en självklarhet. Jag valde Lundellska skolan för att det verkade som en seriös skola med lärare och elever som tar dig på allvar och som kan erbjuda en bra utbildning. Nu går jag i tvåan och så här i efterhand känner jag mig oerhört nöjd med mitt val. Juridik är spännande och utmanande och Skrapan har otroligt bra lärare som hela tiden driver dig framåt och hjälper dig att nå dina mål!

Amaryllis

Amaryllis Kargioti, N16A

Elev

Redan när jag gick i 8:an var jag säker på att jag ville läsa Naturvetenskapliga programmet på Skrapan. Jag kände mig också som hemma i skolan redan på öppet hus. Varför jag kände så? Jo, därför att Lundellska skolan är en fin skola med fräscha lokaler, skön stämning, fantastiska elever och lärare som bryr sig om sina elever, vilket en märker direkt. Här på Skrapan har vi något för alla, och det uppskattas av många! Jag sitter även som vice ordförande i elevkårsstyrelsen och det vi i elevkåren gör är att jobba väldigt hårt för att alla elever ska känna sig som hemma och må bra på Skrapan, precis som vi gör. Varmt välkomna att börja de bästa 3 åren i era liv.

Samuel

Samuel Bernström, N16B

Elev

Jag valde Skrapan som förstahandsval eftersom jag har äldre vänner och släktingar som gått på skolan innan. Men när jag väl började på Skrapan var jag helt själv. Jag kände inte många andra som sökt till skolan och de jag kände hade sökt andra program. Första dagarna var lite pirriga och nervösa tillsammans med den nya klassen. Det dröjde dock inte länge förrän jag kände mig som hemma i den stora Skrapanfamiljen! Tack vare en aktiv elevkår och en trevlig skolmiljö har jag aldrig ångrat det val jag gjorde våren i nian. Jag går varje dag till skolan med en positiv inställning. Här på Lundellska har vi en gemenskap där alla får plats.

Rebecka

Rebecka Thunman, N16B

Elev

Många kanske är nervösa inför att börja gymnasiet, men min känsla var snarare tvärtom inför min första dag på Lundellska. Full av förväntningar och förhoppningar gick jag dit, och det tog inte lång tid innan jag insåg att mina krav skulle uppfyllas. Klassen var underbar och där fanns ett lugn blandat med nervositet med tanke på de tre år vi hade framför oss. Dagarna blev till veckor, som i sin tur blev till månader. Tiden bara flög iväg medan allt flöt på. Tack vare att alla lärare har varit så bra och guidat oss genom vår tid här, att elevkåren och alla andra elever bidragit till en härlig atmosfär, är jag säker på att jag talar för många när jag säger att Lundellska är en fantastisk skola för alla.

sofia

Sofia Blomqvist

Elev

Valet av gymnasieskola var först inte så lätt. Det finns många skolor att välja på men jag hade hört mycket positivt om Lundellska Skolan. När jag dessutom hörde att det fanns ett samhällsvetenskapligt program med fokus på världen, freds- och konfliktstudier och språk så kändes det helt rätt för mig. Direkt från och med första dagen möttes jag av den välkomnande stämningen och den härliga atmosfären på skolan. Det är verkligen en skola där alla är välkomna, oavsett vem man är och vart man kommer ifrån – här kan alla få en nystart och skaffa nya vänner!

stina

Stina Forsberg, V16a

Elev

När jag började på Lundellska var jag först nervös, även om jag bara hade hört bra saker om skolan. Redan de första dagarna lärde vi i klassen känna varandra och det var lätt att skaffa nya kompisar, särskilt som vi alla delar samma intresse för att jobba med människor. Här får jag lära mig många olika saker och jag känner att jag växer som människa. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att bli barnmorska, så för mig var gymnasievalet lätt – jag är på rätt program.

hadi

Hadi Dolaty, V15a

Elev

Jag valde vård- och omsorgsprogrammet på Lundellska skolan eftersom det finns så många olika valmöjligheter här. Man kan välja yrkesförberedande- eller studieförberedande inriktning, plus att det finns en lärlingsväg också. Under de här tre åren har jag verkligen lärt mig jättemycket och i år får jag chansen att göra praktik inom såväl akutsjukvård som psykiatri. Det blir en bra förberedelse inför arbetslivet. Lärarna är väldigt omtänksamma och sätter elevens välmående och utveckling inom studierna före allt annat.

daniel4

Daniel Ånöstam, S16C

Elev

Jag går Sam-beteendeprogrammet på Lundellska skolan. Jag trivs grymt bra på skolan och är jättenöjd med mitt val. Skrapan har en fantastisk stämning bland elever och lärare, dessutom ordnar elevkåren och skrapans olika föreningar olika events vilket gör att det alltid känns kul att gå till skolan. Skolans lärare är kompetenta och stöttande vilket stimulerar till utveckling. Sam-beteendeprogrammet är väldigt intressant och kurser i bland annat psykologi och kommunikation ger bra kunskaper inför framtiden.

Våra studievägledare

Ansvarig för Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapliga programmet och Resursenheten är Jakob Ekelund.

Ansvarig för Naturvetenskapsprogrammet, SPRINT och Vård- och omsorgsprogrammet är Ingrid Nordström.